Как да избера система за видеонаблюдение за дома си?

Публикувано от MB Vision Ltd 04.02.2023 0 Коментари

 

Системата за видеонаблюдение е ценно допълнение към всеки дом, което осигурява спокойствие и допълнителна сигурност. При наличието на толкова много възможности може да е трудно да изберете подходящата система за вашите нужди.

 

В онлайн магазина за видеонаблюдение на ЕМ БИ ВИЖЪН ще намерите специална категория с готови комплекти за наблюдение. Системите са така подбрани, че да съчетават оптимално качество на техниката в комплекта спрямо нейната цена. Вариантите за избор са както между различни резолюции, дистанция на нощен режим, така и като брой камери или вид техника.

 

Нека преди това се спрем на няколко насоки, които ще ви дадем и така да ви улесним при зибора на подходяща за вас система за видоенаблюдение.

 

В тази статия ще разгледаме основните фактори, които трябва да вземете предвид при избора на система за видеонаблюдение за вашия дом.

 

Цел: Първата стъпка при избора на система за видеонаблюдение е да определите какво искате да постигнете с нея. Например, искате ли да наблюдавате входната си врата или да наблюдавате целия периметър на имота си? Това ще ви помогне да определите броя на камерите, от които се нуждаете, и вида на системата, която би била най-подходяща за вашите нужди. Не пропускайте да обмислите дали след време няма да решите да разширите системата. Това е важно, защото така дори да купувате 4 камери в началото, но имате намерение да поставите още 2 на по-късен етап ще направите правилен избор на нужният като брой канали рекордер.

 

Бюджет: Системите за видеонаблюдение могат да варират от бюджетни варианти до по-скъпи и усъвършенствани системи. Определете бюджета си и изберете система, която предлага най-доброто съотношение между цена и качество. Често клиентите не подхождат реалистично към тази стъпка, подведени от видяни по реклами камери на съмнително ниски цени и с още по-съмнително качество.

 

Качество на камерата: Качеството на камерата е важно при избора на система за видеонаблюдение. Търсете камери, които осигуряват ясни и детайлни кадри, дори при слаба осветеност. Нощното виждане и камерите с висока разделителна способност също са важни характеристики, които трябва да се вземат предвид. Тук трябва да уточним нещо важно за резолюцията. Тя е стандарт и отразява възможностите за детайлност на картината възпроизведена от една камера. Това означава, че 2 мегапиксела като размер на изображението ще са 1920 * 1080 пиксела без значение дали говорим за IP или Turbo HD/CVI камери.

 

Съхранение: Обмислете как ще съхранявате видеоматериалите си. Някои системи се предлагат с облачно съхранение, докато други имат опции за локално съхранение. Изберете система, която осигурява нивото на съхранение, което ви е удобно.

 

Ние не препоръчваме избора на облачна услуга по няколко причини. На първо място е цената и факта, че се превръща в регулярен допълнителен разход. С други думи за да има къде да съхранявате записи ще трябва да плащате всеки месец абонамент. Втората причина е ограниченото пространство, което ви лимитира по отношение обема записи (като брой дни), които може да съхранявате и при нужда да ползвате или прегледате.

 

Отдалечен достъп: Много системи за видеонаблюдение вече предлагат отдалечен достъп, което ви позволява да преглеждате записите си отвсякъде. Помислете за система, която предлага отдалечен достъп чрез смартфон или компютър.

 

Важно е да имате предвид, че да имате достъп до системата си отдалечено вече не е необходими и задължително условие да имате статичен IP адрес. Hikvision, така и Dahua, имат платформи (сайт), в който създавайки си акаунт и добавяйки своето устройство по сериен номер може да наблюдавате системата отдалечено. Това се случва през вашият телефон със съответното приложение. И всичко това е безплатно!

 

Интеграция с други устройства: Ако имате други интелигентни устройства в дома си, потърсете система за видеонаблюдение, която може да се интегрира с тях. Това ще ви позволи да управлявате камерите и другите си устройства от едно приложение, което ще улесни управлението на сигурността на дома ви.

 

Инсталиране и настройка: Обърнете внимание на това колко лесно се инсталира и настройва системата. Някои системи изискват професионална инсталация, докато други могат лесно да бъдат инсталирани от собствениците на жилища.

 

Ако имате колебания дали ще се справите, то обърнете се към наш консултант да обсъдите притесненията си. Безплатно е, а и ние ще направим всичко възможно да ви помогнем да вземете най-правилното за вас решение.

 

Техническа поддръжка: Техническата поддръжка е важна при избора на система за видеонаблюдение. Търсете система, която предлага отлична техническа поддръжка и обслужване на клиенти, в случай че имате нужда от помощ при настройката или отстраняването на проблеми.

 

ЕМ БИ ВИЖЪН е оторизиран дилър на марките Hikvision и Dahua и като такъв осигурява сервизно обслужване в оторизираните на марките сервизи в България. Техниката закупена от нас при нужда се обслужва само от високо квалифицираните специалисти от сервизните центрове на Dahua и Hikvision.

 

В заключение, изборът на система за видеонаблюдение за вашия дом изисква внимателно обмисляне на вашите нужди и бюджет. Когато вземате решение, вземете предвид предназначението на системата, качеството на камерите, възможностите за съхранение, отдалечения достъп, интеграцията с други устройства, инсталирането и настройката, както и техническата поддръжка. С подходящата система можете да гарантирате сигурността на дома си и да бъдете спокойни.

 

Не забравяйте, че винаги може да се обърнете към наш сътрудник, с който да обсъдите колебанията си, технически въпроси или за съвет при избора на най-подходящите за вас камери.

Оставете вашият коментар тук