Как се настройва ДВР за известия със снимка на мейл

Публикувано от MB Vision Ltd 05.02.2016 0 Коментари

Настройка за известия на мейл на система за видеонаблюдение чрез SMTP сървър или как се настройва ДВР за известия със снимка на мейл?

Често наши клиенти се интересуват за вариантите освен отдалечен достъп до системата си за видеонаблюдение и за известия на мейл. Известията на мейл или така наречените SMTP известия са алармени събития, за които системата ни уведомява като изпраща мейл на посочен от нас акаунт. Този тип известия имат както своите предимства, така и недостатъци.

Сред предимствата са, че в наши дни всеки разполага със смартфон, на който да настрой мейл акаунта си. При събитие (напр. Засичане на движение) системата може да ни изпрати на мейла известие. Те могат да бъдат просто мейл с нотификация или мейл съдържащ снимки. По този начин винаги сме в течение какво се случва в обекта, който е под видеонаблюдение.

Сред недостатъците на този вид известия е, че колкото и да сме се постарали при настройката на зони и чувствителност на камерите към движение, то няма превенция на така наречените фалшиви аларми или фалшиви сработвания. Това са фалшиви сигнали, като в действителност на обекта не се случва нищо лошо. Причината е, че винаги насекомо може да прелети пред обектива или да кацне на него, което да задейства аларменото събитие, а от там и да получим известия.

Ако все пак сте решили да настройте вашата система за видеонаблюдение да ви изпраща мейли със снимки, то по-долу ще намерите кратко описание за един от лесните варианти за това.

Като начало ви е нужен мейл в gmail.com, тъй като може да ползвате безплатният SMTP сървър, който Гугъл предлага.

След като имате или вече сте регистрирали пощата си в gmail.com е време да настроите двр рекордера. За целта трябва да влезете в настройките на ДВР-а и да идете на меню „Детекция на движение“

 

Настройка на двр за известия на мейл със снимка през SMTP

 

В това меню активирате режим на работа на системата „Детекция на движение“, тоест при регистрирано движение пред камерата, двр-а ще записва и съответно ще ви изпрати известие. Следва да настройте зоната на следене, чувствителност на камерата (като 1 е най-ниското).

Не пропускайте да поставите отметка на “E-mail”. Така двр-а ще знае, че освен запис искате да получите мейл.

 

След като сте приключили с настройките за засичане на движение е време да идете в меню „E-mail“

 

Настройка на двр за известия на мейл със снимка през SMTP сървър

 

1.Въведете мейл, чийто SMTP настройки ще ползвате

2.Въведете парола за мейла

3.Повторете паролата

4.Сложете отметка „Регистриране към сървър“

5.„От e-mail адрес“ – попълнете от кой мейл ще получавате известия

6.„До e-mail адрес“ – на кой мейл ще бъдат получавани алармите от двр-а

7.Изберете интервал на изпращане

8.Сложете отметки на „Изпращане прикрепен файл“ ако искате да получавате снимка, както и отметка на „Активиране SSL“

9.Въведете настойки на SMTP сървър за известяване: smtp.gmail.com, Port: 465

10.Тествайте – ако всичко е настроено както трябва би следвало да получите известие

11.Запазете настройките

 

Ако сте следвали описаните подробно стъпки по-горе, то вашата система за видеонаблюдение е вече настроена и освен, че ще реагира записвайки при засичане на движение пред камера/камери тя ще ви изпраща и известие на елетронната поща с прикрепени снимки.

 

Моля имайте предвид, че SMTP услугата на Гугъл е безплатна и като такава е възможно да има прекъсвания, нестабилност, а дори и да бъде спряна в даден момент от страна на разработчика.

Оставете вашият коментар тук