Най-продаваната техника за видеонаблюдение през януари 2016

Публикувано от MB Vision Ltd 27.01.2016 0 Коментари

Поради интереса към публикацията за най-продаваната техника за видеонаблюдение за месеца решихме да развием и продължим тази идея. Ето и кратък обзор на месец януари 2016г.

За хората занимаващи се с инсталация на системи за видеонаблюдение не е тайна новата наредба на Министерство на околната среда и горите, което задължи всички складове за дърва да инсталират система за видеонаблюдение. Вече втори месец тече кампанията и не е изненада, предвид крайните срокове и предписанията, че именно те са сред най-активните потребители в месеца.

Вариантите търсени за видеонаблюдение на склад за дърва, съответно и най-продаваните продукти могат да бъдат разделени на две основни групи:

  1. Складове за дърва, при които обстановката позволява монтажа на камерата да се извърши на разстояние до входа до 5-6м. В този случай най-продавана е комбинацията от HD камера за видеонаблюдение, HD-CVI с резолюция 1MP (720p) и фиксиран обектив. Камерата е с нощен режим до 15м и ъгъл на снимане до 60 градуса. Тук може да видите модела HAC-HFW1000R с цена 60лв с ДДС

1MP HD камера за видеонаблюдение Dahua HAC-HFW1000R

Разбира се системата е незавършена без нужният ДВР рекордер. Съвместимият с цитираната камера е моделът HCVR4104C-S с цена 168лв с ДДС, чийто характеристики може да видите тук.

DVR Dahua HCVR4104C-S2

Ако се следват изискванията на Наредба 1, без да се правят компромиси с намаляване броя кадри, ниво на резолюция, то нужният хард диск е с обем 4ТБ. Така си гарантирате, че системата ще пази запис за последните 90 дни.

Така събраната система от камера за видеонаблюдение, ДВР, 20м кабел, букси и захранване е с цена около 600лв с ДДС

  1. Складове за дърва, при които обстановката позволява монтажа на камерата да се извърши на разстояние до входа до 10-15м. В тази ситуация най-често ползваните модели камери са HAC-HFW1100R-VF с варифокален 2.7-12мм обектив, 1MP (720p) резолюция и нощен режим до 30м. Цената на модела е 138.48лв с ДДС. Подробните характеристики на модела може да прочетете тук.

HD камера за видеонаблюдение Dahua

Вторият модел е HAC-HFW2120RP-Z. Камерата е с резолюция 1.4 мегапиксела, моторизиран варифокален 2.7-12мм обектив. Разликата с HAC-HFW1100R-VF е именно моторизираният обектив, който позволява настройката за приближение и фокус да бъдат извършени от менюто на ДВР рекордера. Повече за предимствата на моторизираните обективи при камерите за видеонаблюдение може да научите тук.

И тук най-предпочитаният рекордер е модела HCVR4104C-S2 и хард диск 4TB.

Цената на този вариант с камера за видеонаблюдение, ДВР, 20м кабел, букси и захранване е с цена около 750лв с ДДС.

Както сами виждате през месец януари най-продаваните продукти са от категория HD-CVI, тъй като при нуждите и изискванията на клиентите за съотношение цена и качество към настоящият момент най-доброто е това на продуктите на Dahua.

Оставете вашият коментар тук