Топ 5 продавани камери за септември 2019

Публикувано от MB Vision Ltd 29.10.2019 0 Коментари

Топ 5 продавани камери за септември 2019

 

Предвид голямото разнообразие камери за видеонаблюдние в магазина ни, същетано и с ниските цени все по-трудно е да посочим фаворитите като модели за клиентите ни поради изключително близките резултати от продажбите.

 

По-долу ще ви споделим кои бяха топ 5 най-купувани камери през месец септември 2019.

 

1. На първо място се нарежда модел IP камера на Dahua – IPC-HFW1431S.

 

Тази мрежова камера е с резолюция 4 мегапиксела, фиксиран обектив като се предлага в два варианта – 2.8мм и 3.6мм. Нощният режим на модела е до 30м. Компактният корпус, високата резолюция я правят приложима както в системи за малки обекти, дома, магазин, така и за периметрово видеонаблюдение на по-големи обекти.

 

2. Втори в класацията за месеца ни е Turbo HD камера на Hikvision. Моделът е DS-2CE16C0T-IRF с HD резолюция, фиксиран обектив 3.6мм и нощен режим до 20м. Тази камера неизменно присъства в класацията ни последната година, а и повече, по няколко причини.

 

От една страна са нейните добри параметри, а от друга – изключително добрата и цена. Това е и причината тази камера да е застъпена най-широко и в различните комплекти за видоенаблюдение, които може да намерите в категорията с готови комплекти.

 

Малка, компактна, евтина и с добра резолюция. Наистина няма какво повече да се иска от една охранителна камера, нали?

 

3. Третото място се заема от ставащите все по-популярни Wi-Fi камери. В случая това е моделът на Hikvision – DS-2CD2041G1-IDW1. Ако трябва да го опишем с няколко думи и на кратко, то това е най-добрата безжична ИП камера, която бихте могли да закупите на подобна цена. Към момента моделът се предлага в магазините ни на цена от 185лв с ДДС.

 

Hikvision  DS-2CD2041G1-IDW1 е с 4 мегапиксела резолюция, нощен режим до 30м, ширина на снимане 75 градуса. Разполага със слот за microSD карта памет, като максималният капацитет на ползваната карта може да е до 128GB. С такъв обем карта памет ще може да съхраните записи от последните 3-6 дни, което нека си го кажем направо е повече от достатъчно.

 

Камерата може да се свърже безжично към рутера ви, да я наблюдавате в реално време от телефона си. И не на последно място – може да преглеждате записите използвайки приложението на Hikvision за целта.

 

4. Непосредствено след нея през месец септември най-купуван е куполният вариант на класираната на трето място, а именно Hikvision DS-2CD2141G1-IDW1. Параметрите и възможностите и се припокриват с тези на третият в класирането. Единствената разлика, чисто функционално, е обективът от 2.8мм, които осигурява впечатляващите 100 градуса ъгъл на снимане.

 

5. Пета в класирането ни за септември е камера на Dahua. HAC-T1A21-0280 е CVI камера, която се предлага на пазара в България от сравнително скоро. Видно е, че за по-малко от 3 месеца е успяла да привлече вниманието на клиентите ни. Би било странно ако това не бе така предвид цената и от 49лв и параметрите и.

 

Dahua HAC-T1A21-0280 е с Full HD резолюция, широк обектив с ъгъл на снимане 100 градуса по хоризонтала и нощен режим до 30м. Камерата е съвместима с всички рекордери на Dahua, които поддържат резолюция минимум 2 мегапиксела.

 

За разлика в предходни наши класации, които бяха доминирани от модели на Hikvision, то в месец септември се вижда как класирането се разпределя между Dahua и Hikvision. Причини за това са основно увеличаването на броят предлагани модели от Dahua в ценови класове близки до тези на Hikvision. От друга страна не е за пренебрегване факта, че като цяло цената на техниката за видеонаблюдение се понижава вече доста по-бързо сравнено с предходни модели. Това е основната причина все повече хора да инвестират в системи с по-висока резолюция, което да им гарантира изключително качество на картината благодарение именно на по-високата резолюция.

 

Факт е, че HD резолюцията остава една от най-предпочитаните. А и има защо както може да видите сами от демо клип правен точно с такава камера, която в тази ни класация е на второ място.

 

 

Ще бъде интересно да проследим заедно дали тенденцията ще се запази или ще има ново разпределение на интереса през оставащите три месеца от годината.

 

Благодарим ви, че стигнахте до тук!

 

Ако тази статия ви е била интересна или полезна не забравяйте да я споделите в социалните мрежи. Благодарим ви!

Оставете вашият коментар тук