Онлайн видеонаблюдение – как най-лесно да го направим?

Публикувано от MB Vision Ltd 10.10.2018 0 Коментари

Онлайн видеонаблюдение – как най-лесно да го направим

Основният въпрос, който вълнува клиентите ни е „Ще мога ли да наблюдавам камерите отдалечено?“. Това е възможно, а и смеем да твърдим и лесно осъществимо вече.

 

До преди няколко години основният проблем, с който се сблъскваха клиентите е невъзможността да се осигури интернет свързаност и статичен IP адрес. Днес това не е проблем или поне е лесно решим такъв.

 

Какво е нужно за да може да наблюдавате системата си за видеонаблюдение отдалечено?

 

На първо място да имате инсталирани камери за наблюдение. След това в обекта, без значение къща, склад или друго, трябва да има осигурен интернет. Добре би било ако интернет свързаността е от местен доставчик, тоест с приемлива скорост и качество.

 

Какво да правим ако няма достъп до интернет?

 

Прегледайте офертите на мобилните оператори. Ще се учудите от богатият избор от тарифи, включени мегабайти трафик и цени. Изберете устройство (рутер още познат като „бисквитка“), което да има LAN порт. Ще ви е необходим за да може да включите в него своята камера, суич, рутер или двр рекордер и така да го свържете към интернет.

 

А как да се справим с липсата на статичен ИП адрес?

 

Ние от MBvision.com предлагаме техника на двата най-големи производителя в световен мащаб – Hikvision и Dahua. Всеки от тях е предвидил решение за подобни ситуации.

 

Всяка от фирмите има разработено приложение за мобилни устройства, без значение дали става дума за iOS или Android. Най-общо казано всичко, което е нужно да направите е да създадете акаунт в съответната платформа, да добавите своето устройство и да следите системата.

 

Добавянето на устройство, без значение рекордер или камера, става по техният сериен номер. Платформата проверява дали устройството има достъп до интернет и го добавя към вашият профил. След това остава да си свалите приложение за вашият телефон или таблет, които са безплатни, да влезете в профила си и с това настройката е приключена.

 

Няколко важни неща, които е редно да знаете за възможностите при този тип наблюдение, а именно:

  • Може да споделите устройството с друг акаунт. Така вие решавате кой още може да наблюдава вашите камери
  • Можете да проверявате записи от системата за видеонаблюдение
  • Може да следите камерите си в реално време
  • Може да активирате известие (аларма) при засечено движение пред камерите. Приложението ще ви извести ако това се случи.

 

Надяваме се информацията да ви е била полезна, а ако имате въпроси може да ги зададете и в коментарите под статията.

Оставете вашият коментар тук