Предимства на камера за видеонаблюдение с моторизиран обектив

Публикувано от MB Vision Ltd 27.01.2016 0 Коментари

Камери с моторизиран обектив

В много наши публикации сме се спирали на типовете обективи, както и техните предимства. Когато подбирате камери за системата си за видеонаблюдение изборът на вид обектив и камера трябва да са изцяло съобразени с мястото, на което ще се монтира, както и зоната за наблюдение.

Варифокален обектив на камераАко се нуждаете от общ поглед, то тогава ви трябва широк ъгъл на снимане и/или камера с фиксиран обектив. Ако обаче искате да имате възможност допълнително да настроите фокус и приближение, то типът обектив, от които се нуждаете е варифокален.

 

Ползването на камери с варифокален обектив дава много предимства, но хората, които инсталират системите знаят, че настройката на приближение и фокус може да бъде изпитание за търпението и нервите на инсталатора. Най-малката корекция в нивото на приближение означава и допълнителна настройка на фокуса. Всичко това отнема време при инсталацията.

 

 

 

Вече всичко това е на път да остане в миналото с появата на моторизираните варифокални обективи. Едни от първите, предложили камера с подобен обектив бяха Dahua.

 

По-долу сме приложили няколко демо клипа от камера с моторизиран обектив за да онагледим работата и възможностите.

Какво е всъщност предимството?

 

Настройката при този тип камери на приближение се извършва не ръчно от страната на камерата, а през менюто на двр-а. Така инсталиращия системата за видеонаблюдение много по-бързо и лесно може да направи нужните настройки, а при нужда от корекция да следи на монитора промените. По този начин бързо се постига търсеният резултат. Камерите от този тип са с автоматичен фокус, което допълнително улеснява работата и монтажа им.

 

Както виждате от клиповете след спиране на приближението камерата сама извършва нужното за да фокусира изображението. Ако обърнете внимание камерата настройва фокуса не само според нивото на приближение или отдалечаване на обекта, но и според обстановката и нивата на осветеност. Всичко това гарантира бързина и прецизност при монтажа и настройката, а от друга страна високо качество на картината.

 

В случай, че се нуждаете от консултация или се затруднявате при избора на камера за вашата система за видеонаблюдение, то може да се обърнете за съвет към нашите онлайн консултанти.

Трибрид DVR рекордер Dahua за до 4 HDCVI, IP и аналогови камери, запис при 720p (HD) резолюция - HCVR4104С-S2 - See more at: https://www.mbvision.com/tribrid-dvr-rekorder-dahua-za-do-4-hdcvi-ip-i-analogovi-kameri-zapis-pri-720p-hd-rezolyuciya-hcvr4104s-s2.html?search=4104#sthash.Lm1MtUFO.dpuf
Трибрид DVR рекордер Dahua за до 4 HDCVI, IP и аналогови камери, запис при 720p (HD) резолюция - HCVR4104С-S2 - See more at: https://www.mbvision.com/tribrid-dvr-rekorder-dahua-za-do-4-hdcvi-ip-i-analogovi-kameri-zapis-pri-720p-hd-rezolyuciya-hcvr4104s-s2.html?search=4104#sthash.Lm1MtUFO.dpuf

Оставете вашият коментар тук