Ревю на IP камера със карта памет Hikvision DS-2CD2412F-I

Публикувано от MB Vision Ltd 28.01.2016 0 Коментари

IP камерата Hikvision DS-2CD2412F-I

Моделът Hikvision DS-2CD2412F-I е IP камера за видеонаблюдение, която най-често бива ползвана при инсталация в офис помещения, малки търговски обекти. Не липсват случай, в които камерата се ползва и като бейбифон.

 

Ето на кратко характеристиките на Hikvision DS-2CD2412F-I:

  • Компактна IP камера Ден/Нощ
  • резолюция 1.3 Мегапиксела (1280x960@25 кад/сек; HD 720p@25 кад/сек)
  • 1/3'' Sony Progressive Scan CMOS сензор;
  • обектив f=4 мм
  • механичен IR филтър
  • 3D DNR шумов филтър
  • DWDR
  • 0.01Lux@F1.2
  • H.264/MJPEG dual stream компресия
  • IR осветление до 10 м;
  • PIR детектор за движение
  • вграден микрофон и говорител
  • алармен вход/изход
  • слот за micro SDXC карта (до 64GB)
  • 12Vdc/PoE (без адаптор)

 

IP камерата Hikvision DS-2CD2412F-I е с резолюция 1.3 мегапиксела, което гарантира високо (HD) качество на картината. Лесна за инсталация и настройка, модела е предпочитан и поради достъпната си цена.

 

Камерата, както може да видите от приложеното кратко видео, позволява пълен контрол над картината. В това число баланс на бялолто, WDR, контрол над нивата на осветеност, контраст и тн.

 

Мрежовите настройки са изключително лесни, което допълнително олекотява процеса на работа и инсталация дори за непрофесионалисти.

 

В отделна секция, както при всички ИП камери, е настройката на режим на запис. IP камерата Hikvision DS-2CD2412F-I може да записва постоянно, както и в режим на детекция на движение. Чрез „маскиране“ на зона имате възможност да определите сами коя част от картината да бъде следена и съответно при движение камерата да реагира. Тук е важно да споменем, че освен запис при движение има възможност за мейл известие през SMTP сървър, разбира се ако това е активирано и настроено от менюто на камерата.

 

Интересно е да се отбележи наличието на интелигентна функция на детекция, а именно – пресичане на линия. Чрез маркиране на линия може да отбележите зона, чийето пресичане бихте искали да следите. Опциите не спират до тук. След като сте очертали линията може да изберете и как да бъде следено самото пресичане – в двете посоки, само при влизане или само при излизане. Опцията е практична ако с IP камерата Hikvision DS-2CD2412F-I следите входа на офис или коридор в помещение. Често подобна функция е предпочитана, когато трябва да бъде наблюдавана врата към склад на търговски обект – камерата дава възможност да прегледате в последствие записи на излизащите служители и да установите нарушения извършени от тях.

 

IP камерата Hikvision DS-2CD2412F-I има вграден миккрофон и говорител, така че аудио преноса е двупосочен. Освен това, при желание и нужда съобразно целите на видеонаблюдението, можете да активирате запис и на аудио освен видео. Практично е когато искате да простелите разговор провел се между ваш служител и клиент. При евентуален спор винаги може да докажете правотата си.

 

IP камерата Hikvision DS-2CD2412F-I може да бъде свързана в мрежа и записът да бъде извършван от мрежови рекордер или за целта – свързан в мрежата компютър или лаптоп. Моделът разполага със слот за карта памет, което е алтернативен вариант за запис.

 

И накрая – захранването. IP камерата Hikvision DS-2CD2412F-I може да бъде захранена с обикновен захранващ адаптер от 12V или да бъде захранена по LAN посредством PoE адаптер. Моля, обърнете внимание, че захранващ адаптер не е включен в комплекта.

 

В заключение можем да кажем, че IP камерата Hikvision DS-2CD2412F-I е добър вариант за наблюдение в малки помещения, офис и дори в дома. Лесна за настройка, с достатъчен контрол над настройките от страна на потребителя камерата дава свобода да бъде адаптирана към персоналните изисквания на клиента.

Наличието на интелигентна детекция следене на пресечена линия е бонус.

IP камерата Hikvision DS-2CD2412F-I е един добър избор в ценово отношение, въпреки че за малко по-висока цена може да се сдобиете с управляема ИП камера.

Оставете вашият коментар тук