Важни промени във firmware на някои от Wi-Fi моделите Hikvision

Публикувано от MB Vision Ltd 03.02.2021 1 Коментари

Важни промени във firmware на някои от Wi-Fi моделите Hikvision

 

Hikvision оповестиха няколко важни промени в новите ревизии на фърмуера на безжичните си модели. Към момента промените засягат два от моделите на марката. Става дума за DS-2CD2041G1-IDW1 и DS-2CD2141G1-IDW1, които имат хардуерна ревизия с индекс „D”.

 

От информацията на Hikvision става ясно, че DS-2CD2041G1-IDW1 и DS-2CD2141G1-IDW1, които имат хардуерна ревизия с индекс „D” не поддържат добавяне в облачната услуга HikConnect през безжичния си интерфейс.

 

За тези камери, добавяне в HikConnect е възможно или през жичния си интерфейс или чрез използване на NVR.

 

Хардуерната ревизия е обозначена на етикета на опаковката на камерите, изнесена отстрани на самия модел.

 

Промените се отнасят само за Wi-Fi свързаността между камера и рутер и достъпа до тях през облачната услуга Hik-Connect.

 

 

Какво означава това за клиентите, които ще закупят или вече са закупили тези модели?

 

 

Има няколко варианта, които по-подробно ще обясним по-долу.

 

  1. Статично ИП от доставчик на интернет.

 

В този случай камерите ще могат да бъдат ползвани с връзка през Wi-Fi, като за целта в настройки на камерата трябва да бъде зададено статично ИП от локалната мрежа. След това в настройките на рутера трябва да се отворят и пренасочат към това локално IP трите порта на камерата (554, 80, 8000)

 

  1. Реално, тоест видимо външно IP от доставчик

 

В този случай камерата ще може да бъде ползвана с Wi-Fi свързаност към рутера като се направят необходимите настройки описани за ситуацията със статично IP

 

  1. Динамично IP

 

В тази ситуация ползването на безжичният интерфейс, тоест Wi-Fi връзка между камера и рутера и наблюдението им през приложението Hik-Connect няма да бъде възможно.

 

 

Какво значи IP адресът ви да е динамичен?

 

 

Най-общо казано, когато един адрес е динамичен, то при рестарт на рутер или друг мрежови комутатор, който не е задължително да е крайно устройство, тоест да е в дома ви, адресът ви да се променя.

 

 

Какво може да се направи в случай, че вашето IP е динамично?

 

 

Като начало да посочим случаите, в които IP адресът е динамичен.

 

Най-често такъв може да бъде при ползване на интернет от мобилен доставчик с така наречените бисквитки или рутери със слот за SIM карта. Не са рядкост ситуации, в които дори LAN доставчици предоставят динамичен IP адрес на клиентите си.

 

В ситуация с динамичен IP адрес ако държите да ползвате Wi-Fi връзка между камера и рутер ще се наложи да закупите NVR рекордер. Тогава ще може да ползвате Hik-connect, тъй като ще добавите в приложението сериен номер на NVR-а, а не на камерите

 

Друг вариант е ползването на Wi-Fi NVR Hikvision. Тогава камерите ще се свържат безжично към него, а той ще бъде устройството, което ще добавите в Hik-connect акаунта си.

1 Коментари

Георги Георгиев:
08.11.2021, 08:46:10
Изпрати отговор

здравейте има DVR и една камера WI-fi hikvision и понеже разбрах че не мога да я вържа с бежичната мрежа към hik-connect ако променя порта на камерата от 8000 на 8001 IVMS програмата ще работили е разбира се ще пренасоча и IP-то

Оставете вашият коментар тук