Най-продаваната техника за видеонаблюдение през декември 2015

Публикувано от MB Vision Ltd 27.01.2016 0 Коментари

Често наши клиенти се интересуват коя е най-често поръчваната техника за видеонаблюдение. Така ни хрумна идеята, че можем всеки месец да споделяме информация за всеки от магазините ни относно това кои са най-често поръчваните камери, рекордери и системи за видеонаблюдение.

Ето и най-често поръчваната техника за видеонаблюдение за месец декември 2015г в онлайн магазина ни www.mbvision.com.

На първо място този месец се нареждат системите за видеонаблюдение с 4 HD камери и ДВР рекордер. Това не е нова тенденция за нас, предвид че бяхме едни от първите предложили на пазара системи за видеонаблюдение, които са лесни за монтаж. Така клиентите ни могат да инсталират сами и да спестят разходи.

Системата за видеонаблюдение се състои от четири HD-CVI камери за видеонаблюдение модел HAC-HFW1000R или HAC-HDW1000R.

Резолюцията на камерите е HD (1MP/720p). Камерите са с фиксиран обектив 3.6мм, което в случая означава ширина на ъгъла на снимане от 60 градуса. В нощен режим камерите снимат до 15-20м, като разполагат със сензор за осветеност. Той включва автоматично инфрачервените светодиоди в сллучай, че осветеността не е достатъчна и така камерата преминава в нощен режим.

Към системата е включен ДВР рекордер модел HCVR4104C-S2. Рекордерът е напълно съвместим с технологията HD-CVI и записва при HD резолюция при 100 кадъра в секунда (25кад/сек за канал).

Освен всичко изброено до тук в комплекта е включено и захранване, както и сплитер 1 към 4 за него. Така няма да ви се налага да режете буксите му по време на инсталацията, а лесно и удобно ще свържете кабела, който сте положили.

Цената на комплекта с 4 HD камери, ДВР рекордер, захранване и сплитер е 438лв с ДДС, а тук или тук може да видите комплектите.

За хората занимаващи се с инсталация на системи за видеонаблюдение не е тайна новата наредба на Министерство на околната среда и горите връзка с изискванията по Наредба 1 за контрола и опазването на горските територии, чл. 14а, ал.1. Ето и точните изисквания към складовете и техните собственици:

„Чл. 14а. (1) Обектите по чл. 206 ЗГ се оборудват със система за постоянно видео­наблюдение, която отговаря на следните изисквания:

1. да осигурява визуално разчитане на регистрационния номер на превозното средство, транспортиращо дървесина, както и час и дата на влизане и излизане на превозното средство;

2. да осигурява непрекъснати записи на изображенията, датата и часа, с възможност за последващо разглеждане на записите, като съхранява данните за последните 3 календарни месеца;

3. разположението на камерите да е такова, че да осигурява видеозапис на всички входове и изходи на обекта;

4. при мобилните обекти разположението на камерите да е такова, че да осигурява видеозапис на цялото мобилно средство или само на тези части от него, от които постъпва или от които излиза дървесината или произведените от нея продукти;

5. да е оборудвана с устройство, осигуряващо непрекъснато електрическо захранване на системата.“

Вариантите търсени за видеонаблюдение на склад за дърва, съответно и най-продаваните продукти могат да бъдат разделени на две основни групи:

  1. Складове за дърва, при които монтажа на камерата може да се извърши на разстояние до входа до 5-6м. В този случай най-продавана е комбинацията от HD камера за видеонаблюдение, HD-CVI с резолюция 1MP (720p) и фиксиран обектив. Камерата е с нощен режим до 15м и ъгъл на снимане до 60 градуса. Тук може да видите модела HAC-HFW1000R с цена 60лв с ДДС

Разбира се системата е незавършена без нужният ДВР рекордер. Съвместимият с цитираната камера е моделът HCVR4104C-S с цена 168лв с ДДС.

Ако се следват изискванията на Наредба 1, без да се правят компромиси с намаляване броя кадри, ниво на резолюция, то нужният хард диск е с обем 4ТБ. Така си гарантирате, че системата ще пази запис за последните 90 дни.

Така събраната система от камера за видеонаблюдение, ДВР, 20м кабел, букси и захранване е с цена около 600лв с ДДС

  1. Складове за дърва, при които обстановката позволява монтажа на камерата да се извърши на разстояние до входа до 10-15м. В тази ситуация най-често ползваните модели камери са HAC-HFW1100R-VF с варифокален 2.7-12мм обектив, 1MP (720p) резолюция и нощен режим до 30м. Цената на модела е 138.48лв с ДДС

Вторият модел е HAC-HFW2120RP-Z. Камерата е с резолюция 1.4 мегапиксела, моторизиран варифокален 2.7-12мм обектив. Разликата с HAC-HFW1100R-VF е именно моторизираният обектив, който позволява настройката за приближение и фокус да бъдат извършени от менюто на ДВР рекордера. Повече за предимствата на моторизираните обективи при камерите за видеонаблюдение може да научите тук.

И тук най-предпочитаният рекордер е модела HCVR4104C-S2 и хард диск 4TB.

Цената на този вариант с камера за видеонаблюдение, ДВР, 20м кабел, букси и захранване е с цена около 750лв с ДДС.

Както сами виждате през месец декември най-продаваните продукти са от категория HD-CVI, тъй като при нуждите и изискванията на клиентите за съотношение цена и качество към настоящият момент най-доброто е това на продуктите на Dahua.

Оставете вашият коментар тук