Охранителните камери причина за спад в престъпността в София

Публикувано от MB Vision Ltd 04.08.2016 0 Коментари

Охранителните камери причина за спад в престъпността в София

Според изнесена наскоро статистика в районите на София, в които са монтирани охранителни камери се отчита спад в престъпленията с до 70%. Изградената система за видеонаблюдение е довела не само до значително намаляване на хулиганските прояви, но и е помогнала в разкриването на множество престъпления.

 

Столичната община е помогнала в над 950 случая, предоставяйки записи от охранителните камери уловили извършителите на различни противозаконни прояви в районите с видеонаблюдение.

 

Оказва се, че към момента в столицата инсталираните камери са около 3000, като в това число са камери в детски градини, училища, паркове, подлези, пешеходни зони.

 

Столицата разполага с три центъра за видеонаблюдение, в които освен тези 3000 охранителни камери, биват следени и допълнителни 14 зони, в които са разположени камери на СДВР.

 

Плановете на общината са в рамките на следващата година системата за видеонаблюдение да бъде разширена и по отношение на следенето на трафика и кръстовищата в София. В момента под видеонаблюдение са 87, като плановете са те да станат 160.

Оставете вашият коментар тук