Hikvision представи ColorVu 2.0 камери с 4K резолюция и варифокален обектив

Публикувано от MB Vision Ltd 27.10.2020 0 Коментари

Hikvision анонсира втора генерация камери от ColorVu серията си. За пропусналите ще припомним, че ColorVu е технология, която предлага възможност за цветна картина от камери за видеонаблюдение в нощен режим.

 

Предимствата на цветният нощен режим е не само по-доброто изображение, но по-добрата възможност за следене в детайли и при последвала нужда – разпознаване на обекти или нарушители на охраняваната зона. Демонстрация на технологията може да видите в демо видеото ни по-долу.

 

 

Във видеонаблюдението информацията свързана с цветовете на картината са от критично значение при идентификация на детайли особено от записи през нощта. Конвенционалните камери предлагат черно-бяла картина в нощен режим. Не рядко по тази причина изображенията на хора или автомобили може да са размазани или не достатъчно ясни, което пречи на тяхната идентификация.

 

Предлаганите модели с ColorVu 1.0 са с резолюции до 4 мегапиксела. Новото при генерация 2.0 са резолюции до 4K HD. И не само това! Вече ще се предлагат модели с варифокални обективи, предвид че това липсваше като продуктова гама в първото поколение камери.

 

Новата генерация ColorVu 2.0 ще покрие камери както от Turbo HD серията на Hikvision, така и при мрежовите модели от портфолиото на компанията. Добавяйки 4K резолюция компанията осигурява на клиентите си не само по-голям избор, но и по-широк кръг на приложение на камерите като летища, спортни съоражения, паркинги и други, при които ясната картина както през деня, така и през нощта е т изключителна важност.

 

При камерите от втора генерация на технологията ColorVu ще бъде запазена F1.0 бленда по отношение на обектива, като по този начин се позволява повече светлина да преминава през обектива. Допълнение към това е подобрените и оптимизирани сензори допринасящи за по-контрастно изображение от камерата. Като допълнение моделите разполагат с допълнително осветление, което да подпомогне цветният нощен режим дори при нулева осветеност на наблюдаваната зона.

 

Подобрената ColorVu технология в компбинация с възможностите на AcuSense ще даде на потребителите възможност не само да филтрират обектите по хора и автомобили (AcuSense), но и да наблюдават обекта с цветна картина в нощен режим. Така ще имат възможност да се фокусират само върху събития и детайли, които действително са от значение за сигурността, а не да губят време и ресурс в преглеждане на множество записи генерирани от фалшиви сработвания.

Оставете вашият коментар тук