Монтаж на видеонаблюдение – цени?

Публикувано от MB Vision Ltd 10.04.2017 1 Коментари

Монтаж на камери - цени?

Често получаваме запитвания от клиенти каква е цената за монтаж на система за видеонаблюдение. Отговорът на този въпрос не е еднозначен. Защо ще обясним в тази публикация.

 

За система за видеонаблюдение са необходими камери, кабел, букси, захранване записващо устройство и хард диск за него. Така най-общо може да бъде описана системата. Цената за инсталация се формира именно на базата на тези компоненти в съответствие и имайки предвид спецификата. Най-важното обаче за инстаалцията на камери за видеонаблюдние, а и най-скъпото, са знанията и опита. Знание как да бъде изградена системата, настроена и конфигурирана за да се постигнат максимални резултати и опит за решаване на различни казуси, които може да въжникат по време на монтажа.

 

Една система за видоенаблюдение може да бъде както от HD-CVI/HD-TVI камери, така и от ИП такива. При инсталация на камери от първият тип работата се свежда само до монтажа на камерата, докато при IP камерите е необходими те първо да бъдат конфигурирани, настроени в локална мрежа и едва тогава да се пристъпи към физическият монтаж и свързване. А всичко това изисква по-комплексни познания и опит при изграждането на LAN мрежи, както и настройка на компонентите, в случая камерите, в такава мрежа. От тук логично и инсталацията на IP камери е по-скъпа услуга съпоставена с тази на HD-CVI/HD-TVI камери.

 

И докато говорим за камери е редно да отбележим, че варифокалните, за разлика от камерите с фиксиран обектив, налагат допълнителна настройка на приближени и фокус, което е доста времеемка задача.

 

Редно е да споменем и PTZ камерите, които се нуждаят от много повече настройки като зони на наблюдение, предварителни позиции, патрул режими, конфигурация на евентуални алармени сработвания по изходите и интеграцията им с други системи ако е необходимо. Всичко това значително повишава времето за инсталация и конфигурация на камера от този вид, а това респективно значи само едно – по-висока цена за монтаж.

 

Най-трудоемък е процесът по полагане на кабел за самата система. Той може да бъде открит монтаж, монтаж в кабел канал или монтаж в гофре маркуч. Всеки, който поне веднъж е полагал кабел канал или „теглил“ кабел в гофре е на ясно, че това е задача не само свързана с физически усилия, но и отнемаща време. Това е причината полагането на кабел в кабел канал или гофре да е значително по-скъпа задача спрямо открит монтаж.

 

И логично стигаме до „сърцето“ на системата  - рекордера. ДВР/NVR рекордерът е центъра на системата и той трябва бъде не просто свързан, но и правилно настроен и конфигуриран според очакванията и изискванията на клиента.

 

Не на последно място идват транспортните, а при по-сложни и отнемащи повече време инсталации и командировъчни. Това са разходи, които са стандартни и се прилагат не само в сферата на видеонаблюдението, но и при всички услуги от сходен тип.

 

В крайна сметка колко би струвала инсталацията на 4 камери в София с полагане на 50м кабел?

 

В случая с HD-CVI/HD-TVI камерите цената би била от порядъка на 260-280лв без ДДС ако полагането на кабел е открит монтаж, захранването е тип адаптер.

 

При конфигурация с ИП камери цената на монтажа ще е от порядъка на 330-360лв без ДДС.

 

Ако трябва да посочим ориентировъчна цена за монтаж на подобна система, но с 4 IP PTZ камери, то тогава цената ще е 520-570лв без ДДС.

 

Както сами виждате е трудно да се посочи конкретна цена. Не на последно място всеки обект и всяка инсталация са строго специфични, като по тази причина към всеки клиент се подхожда индивидуално.

 

Ако се нуждаете от инсталация на система за видеонаблюдение може да се свържете с нас на телефони 0897 600 061, 0878 911 866, 0884 461 861 или да ни изпратите запитване на мейл office [@] mbvision.com, както и да се обърнете за консултация към наш сътрудник в онлайн чат системата ни

1 Коментари

VLADIMRR IVANOV:
14.09.2017, 09:52:57
Изпрати отговор

Разбирам особеностите ,но възможно ли е по предварително зададени параметри ,да се извърши настройка или да се монтира такава система ,която да е по опростен вариант ,както например при мен.Външни камери,външно окабеляване, по-обикновенни камери т.с.възможното по-леко и сравнително добро решение. Например на хартиен носител да се дадат точни инструкции стъпка по стъпка ,ако няма възможност за професионален монтаж от ваша страна.

MB Vision Ltd:
10.10.2018, 06:41:57

Може да разгледате пълните комплекти, които предлагаме тук -> https://www.mbvision.com/gotovi-komplektiЗа монтажа нещата са максимално опростени, като дори буксите на винт. Смятаме, че за подобна процедура не са необходими някакви инструкции. Поздрави,

Оставете вашият коментар тук